Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

Lördagen den 9:e oktober kunde vi äntligen bjuda in till tävling i Boxningspalatset på Värmlandsgatan 16 igen. 12 matcher genomfördes med boxare från NBK Akilles, BK Klocket, Gripens BK, Katrineholms BK och BK Dacke.

NBK Akilles representerades av fem taggade boxare. Först in i ringen var Nova Seropian och hon visade direkt att träningen har gett resultat. Nova boxade med känsla och kunde hitta ett bra avstånd att leverera sina attacker ifrån. Vi byggde på under matchens gång och Nova belönades med finfina 28 poäng! Novas andra match inleddes som den första avslutades med bra avstånd och en aktiv boxning. Orken tröt dock lite på slutet och garden försvann lite i och med det. Trots det 28 poäng även här och två riktigt bra matcher av Nova!

Tim Jonsjö gjorde karriärens andra match men visade väldigt lite tecken på nervositet. Garden börjar sitta och Tim hittar mer och mer sitt eget avstånd att boxas från. I den här matchen kunde Tim dra nytta av sin längd och fick möjlighet att visa upp ett brett register vilket belönades med 24 poäng.

Sebastian Yousef gjorde sin 4:e och 5:e match under lördagen och i den första fick han till sin boxning på ett väldigt bra sätt. Fint fotarbete och rappa kontringar belönades med 25 poäng. I sin andra match var det kanske orken som tröt och han tappade fokus på diplomboxningen. Ringhörnan och Ringdomaren manade till lugnare boxning men Sebastian klarade inte av att fokusera om. Matchen bröts korrekt i andra ronden och Sebastian får i och med det 14 poäng.

Även David Vestling är relativt ny i ringen och gick för 3:e gången match. David boxar systematiskt och metodiskt och får allt mer till helheten i sin boxning. David lyssnar otroligt bra i rondpauserna och går ut i varje ny rond för att genomföra coachernas uppmaningar. Idag räcker det till 22 poäng och ytterligare ett kliv i utvecklingen!

Kristian Samo mötte en mycket tyngre motståndare men inledde matchen ganska bra. Motståndet använder dock sina extra kilon smart och då Kristian allt för ofta hamnar i närkamp ådrar han sig två varningar för hård boxning. Trots dessa poängavdrag får Kristian ihop 24 poäng och är en viktig erfarenhet rikare inför stundande SM.

Till bästa damboxare utsågs NBK Akilles egna Nova Seropian medan Davoud Sobiri fick pris som bästa Herr.

Tack till gästande klubbar och våra eminenta funktionärer för en väl genomförd tävling. Vi syns i Mjölby den 20:e november!