Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

Lördagen den 26:e mars åkte NBK Akilles till Motala för att delta i Nicopiaseriens 3:e deltävling. Truppen bestod av Sebastian Yousef, David Altun, Feras Avazpour, Mahad Syed och Abdul Muiz Syed där de tre sistnämnda debuterade i Diplomboxning. Med som ledare var Pernilla Högberg och Jonas Hjelm.

Feras var först ut och han boxar bra efter sina förutsättningar genom hela matchen. Domarna belönar Feras med 21 poäng i debuten.

David Altun har haft ett skadefyllt 2022 men kunde nu äntligen kliva in i ringen igen. David börjar bra och lyckas även öka sin prestation genom matchen genom att tighta till garden, domarna gillar vad dom ser och David kammar hem 26 poäng!

Abdul får en tuff debut mot en längre motståndare men håller ihop sin boxning bra matchen igenom. 21 poäng till Abdul i debuten.

Mahad går en tuff match där bägge boxarna har svårt att slappna av. Mahad visar dock upp en fin känsla och domarna ger honom 22 poäng i sin första match.

Sist ut för dagen att boxas var Sebastian Yousef. Kanske var det väntan som gjorde att Sebastian hade svårt att få igång boxningen eller så var det längden på motståndaren. Sebbe kämpar sig igenom 3 ronder och får 22 poäng av domarna.

Sammanfattningsvis en mycket trevlig dag i Motala. Klubben är begåvad med ungdomar som visar respekt, hänsyn och ansvar vilket gör det lätt att vara ledare.