Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

Efter flera år med stort intresse för att delta i vår verksamhet har vi till hösten beslutat att införa ytterligare två pass i veckan för Boxningsskolan. Vi gör det genom att dela gruppen efter ålder och syftet är att vi vill få mer tid till den enskilda individen, bättre anpassad träning och en effektivare träning. Vid 15 år är det tillåtet med tävlingsboxning i Sverige och därför inför vi nu en grupp i Boxningsskolan för de under 15 och en grupp för de som är 15 eller äldre. Samma regler som tidigare gäller, deltagare mellan 8 och 10 år tränar tillsammans med målsman.

Tider för Boxningsskolan:

Under 15: Måndagar och torsdagar 17:00 till 18:00

15 år och äldre: Måndagar och torsdagar 18:00 till 19:00

Väl mött önskar NBK Akilles

 

Inför den nya säsongen renoverar vi både fysiskt och digitalt. Hemsidan har nu fått en ansiktslyftning och vi hoppas att du nu lättare ska kunna navigera dig fram hos oss. Väl mött både här och på Värmlandsgatan 16.

Under söndagen passade Norrköpings kommun på att dela ut stipendier och utmärkelser på stora Scenen i Vasaparken. Med på scenen fanns vår egen Maryam för att ta emot priset för Norrköpings Värdefulla Ledare 2019.

Maryam Al-Azawi

Utmärkelserna delas ut inom ramen för SISU Idrottsutbildarnas satsning Värdefull idrottsförening, genom vilken studieförbundet vill få föreningar att samtala och fundera över vad som är viktigt och värdefullt inom idrotten, bortom de sportmässiga resultaten.

Motivering: 

"I en individuell idrott har Maryam visat att vägen till framgång kan gå genom att lyfta andra. Maryam har tålmodigt kämpat för sin egen rätt att idrotta och under tiden använt den energin till att vägleda andra både i och utanför Boxningsringen. Maryam förmedlar ett stort mod och en imponerande styrka till de runt omkring och inspirerar både andra ledare och aktiva att kämpa lite till. Hon ger alla samma möjlighet att ta sin egen plats, ser prestationer baserat på förutsättningar och är alltid beredd att stötta de som behöver det."

Stort grattis Maryam!

Maryam efter sin senaste match.

Måndagen den 19/8 öppnar vi äntligen Boxningsskolan igen. Nytt för i år är att vi tränar i åldersgrupper, de yngsta mellan 17 och 18 och de äldre mellan 18 och 19. Som vanligt är det kostnadsfritt att prova 3 gånger och allt du behöver ha med dig är ett par inneskor, en vattenflaska och vanliga träningskläder, allt annat kan du låna av oss!

Medlemskap i föreningen kostar sedan 300:- per år och träningsavgiften är 500:- per termin. Du har då tillgång till 4 pass i veckan om du väljer att även prova motionsboxningen!

Så vill du träna i en miljö där man stöttar varandra, kämpar efter egen förmåga och samtidigt utmanas i egen takt borde du komma och prova!

Väl mött önskar NBK Akilles

För mer info: Jonas Hjelm

Kalender: Månadsvy

Lördagen den 14:e september deltog NBK Akilles matchboxare i projektet städa Sverige. Söderstaden, med Vasaparken i centrum, genomsöktes efter skräp och annat som inte borde finnas i vår stadsmiljö. Efter ett gott utfört arbete belönades boxarna med ett fyspass vid Laxtrappan :)

Grymt jobbat av våra matchboxare som nu fyller på sin tävlingskassa!