Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

Måndagen 9/1 öppnar NBK Akilles för ordinarie säsong med Boxningsskola 17:30, sen rullar det på med diplom-, utveckling- och matchgrupp enligt schema.

Alltid gratis att prova tre gånger hos oss så ta chansen och träna hos Norrköpings äldsta och framgångsrikaste Boxningsklubb!

Nytt för våren är att Tjejer ges en egen tid på onsdagar 16:45. Alla är självklart välkomna till Boxningsskolan men kanske finns det några som vill börja lite mer för sig själv. Maria Törnqvist och Maryam Al-Azawi kommer drilla intresserade!

NBK Akilles är också glada över att Christian Peralta och Alejandro Salamanca startat ett schemalagt pass anpassat för personer med NPF-diagnos eller funktionsvariation. Onsdagar 14:30 - 15:00 för de som är nya och 15:30 - 16:30 för de mer erfarna.

Dessutom träningsytan nu i toppskick efter höstens arbete så du har sällan sett en så slipad boxningslokal.

Hoppas vi ses!

Torsdagen 23/2 kallar styrelsen till föreningens årsmöte. Platsen är vår lokal på Värmlandsgatan 16 och tidpunkten är 18:00. Verksamhetsberättelse, Verksamhetsplan och övriga dokument finns tillgängliga på klubben från 16/2.

Väl mött!

SM i Boxning avgjordes 2022 i Botkyrka mellan 9/12 och 11/12. NBK Akilles hade 6 boxare anmälda men endast 4 vägde in då skador ställde till det för Kristian Samo (gipsad tumme) och Elias Chamoun (känning i axel). Det skulle dessutom inte sluta där, Mohammed Khalaf insjuknade under kvällen mellan fredagen och lördagen och kom inte till start i sin semifinal.

Talal Kabani (U52) gjorde debut i SM och ställdes mot Ahmed Jafari (Umeå BK). Matchen genomfördes i ett rasande tempo med två boxare som frenetiskt kämpade för dominera den andre. Talal visade ett imponerande hjärta och gav verkligen allt, precis som Ahmed. Den här matchen dömdes till Ahmeds fördel med domarsiffrorna 3-2 vilket säger rättmycket hur jämt det var. Förlusten innebär Bronsmedalj till Talal i sitt första SM och en mycket spännande resa att följa i framtiden.

Även Francisco Cortes (Senior +92) gorde sitt första Mästerskap. I Kvartsfinal ställdes han mot den stentuffa André Nilsson Sandberg (I 19 IF). Francisco tar kommandot från början men får jobba varje sekund för att mota offensiven från André. Stundtals så kan Francisco hålla sin distans men André är obeveklig i sin vilja att gå framåt och pressar hela vägen in i gong-gongen. Francisco har dock lyckats övertyga samtliga domare om att han förtjänar vinsten och går vidare till semifinal efter 5-0.

Kevin Järlinge, BK Kelly är tidigare svensk mästare och väntar i Semifinal. Francisco öppnar avslappnat, rappt och utan respekt och matchar Kevin genom hela rond 1 och 2. I tredje ronden verkar Kevin orolig och öppnar oerhört offensivt vilket Francisco inte riktigt är med på. Fransisco tvingas till en räkning men kan efter det tämja offensiven och hittar tillbaka till sin egen boxning. Domarna dömer denna otroligt välboxade match i 92+ till Kevins fördel med 4-1 och Francisco vinner därmed bronset.

Lucin Seropian boxade direktfinal i Junior 66kg mot Liv Tönnberg (BK 1925 Karlstad). Lucin inleder inspirerat och tvingar Liv till räkning i mitten av första ronden. Lite slarvigt bjuder hon tillbaka på en räkning i andra ronden men kan falla tillbaka på sin rutin och kontrollera resterande tid med ett litet övertag. Domarna dömer segern till Lucin med rösterna 5-0 och därmed har Lucin nu både U- och J-SMguld. Stort Grattis!

Under mellandagarna passar NBK Akilles på att flytta tillbaka verksamheten till Boxningspalatset i källare. Tisdag 27/12 17:00 och onsdag 28/12 14:00 börjar vi med så kom förbi och hjälp till att bära, putsa och feja. Vi ser till att det finns fika tillgängligt till alla glada boxare och blir det tid över kanske vi tjuvtränar lite också!

Väl Mött
NBK Akilles

Lördagen den 3/12 avgjordes Svenska Mästerskapen i MyBox. Tävlingarna arrangerades av Bålsta BK och NBK Akilles representerades av Therese Dahlin (Damer Senior 86 kg) och Janne Eberhard (Herrar Senior 92+ kg), med som ledare åkte Per Jensen.

Janne lyckades knipa en Bronsmedalj i den tyngsta klassen för Herrar efter en gedigen insats. Stort Grattis Janne!

Therese gjorde återigen en formidabel bedrift och boxade hem ett Guld trots att hon var ensam i klassen. Vi är oerhört stolta över att representeras av Therese och den inställning hon bär med sig till alla träningar och tävlingar. Grattis Champ Therese!