Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

160 diplomboxare samlades i Heby för att göra upp om medaljer i 2021 års upplaga av Diplom-SM. NBK Akilles representerades av Sebastian Yousef (DC44), David Vestling (DC52) och Kristian Samo (DA60), med som ledare var Jonas Hjelm och Mark Blewitt.

Sebastian inledde turneringen för NBK Akilles och ställdes mot Fadel Atie, Örebro BK i semifinal. Det blir tre jämna ronder där Sebastian visar ytterligare utveckling i sin boxning men i denna match drar dock Fadel det längsta strået och vinner med domarsiffrorna 2-1. Bronsmedalj till Sebastian!

David Vestling fick återigen flytta upp en klass till B och ställs i semifinal mot Enes Öberg, Djurgårdens IF . Enes visar sig vara något nummer för stort men David kämpar efter bästa förmåga och kommer närmare för varje rond. Rättvis seger till Djurgårdens IF med domarsiffrorna 3-0 och Bronsmedalj till David!

Kristian Samo går in i åttondelsfinal mot Marcello Karlsson, Majorna BK. Matchen bryts efter 1:a ronden på grund av näsblod men Kristian har hunnit visa tillräckligt och vinner med 3-0. I kvartsfinal väntar Eliah Bååth, Örebro BK och Kristian inleder stabilt och kan kontrollera tempo och avstånd. Eliah kämpar tappert och försöker matchen igenom att fånga Kristian men når inte riktigt hela vägen. 3-0 till Kristian och vidare till Semifinal där duktige Eddie Sabani, BK Kelly väntar. Semifinalen blir en mycket jämn match där Kristian får gräva djupt för att kunna bestämma avstånd och tempo. Eddie är hela tiden på hugget men Kristian är alert och visar upp en nästintill perfekt timing i kontringar och attacker. 3-0 och klart för final! Hugo Philipsson, IK Ymer väntar i mästerskapets allra sista match! Kristian och Hugo inleder i ett högt tempo där Kristian får till förflyttningarna och därmed även kontringarna. Kristian lyckas oftast styra matchen till sitt avstånd men Hugo är ständigt giftig i sin offensiv och Kristian måste hela tiden vara alert och vaken i försvar och anfall. Domarna belönar till slut Kristian med segern och resultatet 3-0, därmed GULD till Kristian Samo!