Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

Nicopiaseriens höststart skedde i Eskilstuna under söndagen den 24 september, Akilles hade med sig 7 boxare som tillsammans genomförde 9 matcher. Truppen bestod av Alicia Mendoza Sanchez, Mimmi Blixt, Novalie Holfe, Feraz Avazpour, Walid Mohammed, Roy Giswaswa och Sebastian Yousef. Med som ledare var Jonas Hjelm och Tyra Edengren. 

Först ut var Alicia, hon fick möta en längre motståndare men kunde hålla sitt avstånd och boxas på bra tack vare hennes aktiva fotarbete och rörlighet. 

Walid får en lite tuffare start i rond ett, men återhämtar sig starkt i rond två och tre med hjälp av en bra och tight gard, vilket stärkte hans instats förmåga att hålla sitt avstånd och visa sin boxning. 

Mimmi visade på en varierad boxning med kontroll på garden, fotarbetet och slagkombinationer vilket domarna var mycket nöjda med. 

Novalie gör sin andra match och visar på en stor förbättring, hon visar upp ett aktivt fotarbete och en bra gard där hon även får möjlighet att visa upp sin slagteknik.

Feraz möter en tuff motståndare med mycket kraft i slagen, det hindrade inte Feraz från att visa upp en kyla och kontroll som gör att han får möjlighet att visa upp sin boxning och teknik för domarna. 

Sebastian har en tuff match med en tuff motståndare men kämpade på, matchen avbröts på grunden av hård boxningen från båda hållen. 

Roy avslutar dagen med sista matchen, där han visar på sin teknik och kan hålla motståndaren på sin distans med hjälp av sin boxning.

Sammanfattningsvis hade vi en lång men bra dag i Eskilstuna, där boxarna visade på stort ansvar och hjälpte och stöttade varandra genom dagen. Ett extra tack till Josefin, som följde med som förälder och kunde hjälpa till att värma upp boxarna under dagen. Tack för en bra dag i Eskilstuna! 


Inkluderande Boxning