sidoflyer

Nyheter

Nyheter

Läs senaste nytt om NBK Akilles

Hur gick det i senaste tävlingen eller vad är på gång i klubben? Här hittar du löpande uppdateringar om vår verksamhet.

Klubben

Klubben

Det mesta som rör NBK Akilles

Vill du veta mer om hur du blir medlem, läsa vår policy, kolla våra mästare eller hitta kontaktuppgifter? Vi har samlat allt på denna sida.

Träning

Träning

Övning ger färdighet

Motionär, Nybörjare eller Matchboxare? Här hittar du information om våra träningar och träningstider. Aktuell information om ändringar av tider eller plats för våra träningar hittar du i rutan "Just nu" till höger!  

Boxare

Boxare

Läs om våra stjärnor

Vi representerar NBK Akilles!

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

earn-it

be622ae7a90862c0 800x800ar

Diplomserien i Katrineholm

NBK Akilles drog norrut till Sörmländska Katrineholm där Boxningen på nytt fått fäste med engagerade ledare och duktiga adepter. Lite sjukdomar och skador gjorde att endast sex boxare följde med från Norrköping. Fiordi Lika, Mehmet Bilge, Noel Sundblad, Bröderna Gabriel och Kristian Yousef samt debutanten Christian Samo. Med som ledare följde Jonas Hjelm och Cristian Alfaro.

Fiordi Lika var först ut för NBK Akilles och i motsatt ringhörna fanns Aedris Ahmadi, Blåmstermåla IK. Fiordi öppnar matchen stabilt med en rapp och distinkt boxning. Aedris har lite svårt att hänga med men Fiordi anpassar sig bra och backar tillbaka till mitten av ringen. I andra och tredje ronden fortsätter Fiordi att boxas balanserat och passar på att visa upp mer av sin gardering samtidigt som kontringarna aldrig är långt borta. Idag var dock poängdomarna lite kräsna och Fiordi får nöja sig med 26 poäng, tränarna var dock oerhört nöjda med insatsen då Fiordi verkligen utvecklat sin defensiva boxning.

Fiordi 2019-03-23

I dagens andra match för NBK Akilles var det dags för Christian Samo att debutera. Det är alltid nervöst att göra sin första match men Christian visade upp en mycket imponerande kyla genom hela matchen. Grundställning, gardering och förflyttning satt och trots en del tuffa dueller från motståndaren Toena Khorshild, Örebro BK, fanns det ingenting som kunde bryta Christians fokus. 23 poäng och en mycket väl godkänd debut!

Gabriel Yousef är en av de mer erfarna boxarna i laget och det börjar synas på hans boxning. Idag hette motståndet Filip Ivarsson, BK30, en mycket kompetent och teknisk boxare. Gabriel öppnar matchen stabilt och visar tidigt upp en bra känsla i avstånd och lyckas konstant glida undan träffar. Filip är även han bra på att komma undan så Gabriels attacker blir lite för korta matchen igenom men försvaret fungerar mycket bra. 26 poäng från domarna, drömgränsen 27 närmar sig!

Gabriel 2019-03-23

Lillebror Yousef, Kristian, mötte Kevin Aziz, Katrineholms BK. Kristian inleder förtroendeingivande och använder garden för att kunna kontra. Kristian lyckas även variera boxningen mellan kropp och huvud när han går till anfall och boxar mycket effektivt. Domarna belönar Kristian med 24 poäng, tränarna hade satt högre men vi är kanske lite partiska.

Kristian 2019-03-23

Mehmet Bilge gick upp i sin andra match i karriären och ställdes mot debuterande Hussain Achlab, Örebro BK. Mehmet öppnar lite stressigt men har dock gard och fotarbete med sig i första ronden. I andra ronden lyckas Mehmet lugna ner sin boxning några gånger och kan då också visa upp kontringar och lite distansboxning. I tredje ronden börjar orken sina men det gör också att Mehmet tvingas ta det lugnare, och då kan han även visa upp mer av sin boxning! 24 poäng denna dag och en bra steg framåt.

Mehmet 2019-03-23

I dagens sista match var det äntligen dags för Noel Sundblad att äntra ringen. Aedris Ahmadi, Blåmstermåla IK gjorde sin andra match för dagen (Han mötte Fiordi tidigare om ni mins). Noel har sen debuten i januari steg för steg hittat in i ett lugn i ringen och inleder matchen lugnt och metodiskt. Noel boxar med självförtroende och kan variera träffarna mellan kropp och huvud och samtidigt visa fina fötter som tar honom ut ur svåra situationer. Till tredje ronden vill vi se mera aktiv gardering följt av kontring och Noel gjorde oss inte besvikna. Bra balans, tät gardering och pricksäkra kontringar belönas med 23 poäng av domarna.

Noel 2019-03-23

Sammantaget en mycket lyckad dag för NBK Akilles. Boxarna visar respekt mot både motståndare och funktionärer samtidigt som utvecklingskurvan pekar uppåt för samtliga. Ett extra omnämnande för matchboxaren Cristian Alfaro som hoppade in som ledare med kort varsel och var fullkomligt lysande!

Just nu

Sommarlov i Boxningsskolan, Utvecklingsgruppen och Matchgruppen

Motionsgruppen är igång på onsdagar 17:30 och lördagar 11:00!

Hitta oss på Facebook:

https://www.facebook.com/nbkakilles.se

Eller gå direkt till Palatset:
https://www.facebook.com/groups/646430138796970/

 

Statistik

Artiklar visade
1590028
Go to top