Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

Lördagen 20/11 arrangerade BK Dacke den 3:e deltävlingen i höstens Nicopiaserie. NBK Akilles representerades av Sebastian Yousef, David Vestling, David Altun, Noel Sundblad och Kristian Samo.

Sebastian gjorde sin 7:e och 8:e match och nu börjar boxningen falla plats ordentligt. Rörliga fötter och kreativa attacker var hans signum för dagen. 27 poäng i första matchen och 26 poäng den andra är riktigt bra boxat!

David Vestling gjorde karriärens 5:e match och även han har fått fart på fotarbetet. David är helt enorm på att suga åt sig instruktioner och sedan tillämpa dem i match och idag belönas han med 26 poäng!

Noel Sundblad har inte gått in i ringen på över ett år men han är rutinerad sedan tidigare. Fin känsla, bra gard och en rörlig boxning innebar 29 respektive 28 poäng för dagen. Lägg därtill en utmärkelse som bästa bortaboxare så kvitterar vi ut en succécomeback!

David Altun gör sin 3:e match i karriären men det märks inte alls i hans boxning. Bra gard och kontroll av avståndet gör att han belönas med 29 poäng!

Kristian Samo förbereder sig inför en tävling i Tyskland och fick två bra matchers erfarenhet under dagen. 34 poäng i bägge matcherna och det är den nivån Kristian ligger på nu. Rappa fötter, bra balans och kreativ i både försvar och attacker. Lägg därtill en fin känsla för avstånd och timing så har man en svensk mästare i Diplomboxning.

Med som tränare var Jonas Hjelm och Maryam Al-Azawi.

En riktigt superdag, boxarna visar att dom tagit till sig det vi tränat på de senaste veckorna och när det ger ett sådant utfall i deras boxning blir man oerhört glad och stolt. Alla gör riktigt bra prestationer och det är poängrekord rakt över.  - Jonas