Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

Olympisk Boxning är en sport omgärdad av en hel del förutfattade meningar och gissningsvis är inte kunskapen om vad det innebär att träna eller tävla i Boxning särskilt utbredd. Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur sporten historiskt gärna blivit jämförd med professionell boxning och att rubriksättare hellre skriver om skandaler än om framgångar. NBK Akilles vill ge våra medlemmar så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas både personligt och i sin idrott och då tror vi att en ökad kunskap om vad sporten innebär, hur en träning går till och vilka värdegrunder som vår verksamhet vilar på är en viktig del att sprida till människor runt omkring våra boxare.

Vi kommer under hösten bjuda in våra boxare att ta med kompisar, syskon, mammor och pappor till klubben där vi genomför en lättare träning (ingen behöver byta om, det handlar bara om att göra rörelser och få förståelse om vad en boxare tränar), vi berättar om vad boxning är och vad NBK Akilles står för och självklart bjuder vi på fika!

Lördagen den 23/9 är det dag för våra boxare att bjuda in en kompis till klubben! Vi samlas vid 14 och drar igång träningen vid 14:15. Cirka 45 minuter ”tränar” vi och boxaren kommer då få visa upp sporten för sin kompis underledning av våra tränare. Sedan tar vi lite fika och berättar om NBK Akilles och boxning i allmänhet. Senast kl. 16 räknar vi med att det är slut.

Kallelse kommer i medlemsappen!

Väl mött önskar NBK Akilles.

 

NBK Akilles laddar upp inför en spännande hösttermin och lokalen står redo att möta medlemmarna. Måndagen den 14:e augusti drar vi igång vår ordinarie verksamhet och tiderna från i vårterminen är kvar. Det innebär:

Måndag

Boxningsskolan

17:30 – 18:30

Måndag

Diplom/Utveckling/Matchgrupp

18:30 – 20:00

Tisdag

Diplom/Utveckling

17:30 – 18:30

Tisdag

Matchgrupp

18:30 – 20:00

Onsdag

Onsdagboxning (Lätt)

14:30 – 15:00

Onsdag

Onsdagsboxning

15:30 – 16:30

Onsdag

Tjejgruppen

17:15 – 18:00

Onsdag

Boxningsfys

18:00 – 19:00

Onsdag

Motionsboxning

19:00 - 20:00

Torsdag

Boxningsskolan

17:30 – 18:30

Torsdag

Diplom/Utveckling/Matchgrupp

18:30 – 20:00

Fredag

-

 

Lördag

Boxningsfys

10:00 – 11:15

Lördag

Minichamps

11:15 – 12:00

Lördag

Brutalfys

12:00 – 13:00

Söndag

-

 

 

Väl mött!

Lördagen 17/6 bjöd föreningen in sina medlemmar med familjer till en familjedag med fika, mingel, prisutdelningar, tävlingar, loppis och föreläsning.

Tårta, bullar, kaffe och läsk avsmakades medan medlemmarna socialiserade i Boxningspalatset. Huvudtränare Mark Blewitt bjöd på en uppskattad tävling i form av en variant av ”svansen på grisen” där man skulle träffa honom på hakan. Stolt segrare i detta var Kristian Yousef!

Föreningen sålde ut gamla tävlingsdräkter samt lite andra boxningsdetaljer medan några av våra medlemmar passade på att skicka bättre begagnade saker till nya ägare. Cirkulär Boxning!

Självklart delades det även ut priser. Samtliga Minichamps (4-10 år) tilldelades diplom för sina bedrifter under säsongen. I diplomgänget var det inte mindre än 8 personer som lyckades boxa till sig 27 poäng eller mer och därmed förärades med Diplom. Sebastian Yousef, Alicia Mendoza Sanchez, Feraz Avaspor, Roy Giswaswa, Antonio Yachouh, Waliid Mohammed, Jakub Slopiecki och Mimmi Blixt fick kliva upp i ringen till övrigas applåder.

Tränarna delade även de ut priser. Årets nykomling: Mimmi Blixt, Årets Motionsboxare: Eva Lovén, Årets Klubbhjälpare: Elias Chamoun, Årets Diplomboxare: Sebastian Yousef, Årets Matchboxare: Mohammed Khalaf, Årets Damboxare: Alicia Mendoza Sanchez, Årets Boxare: Francisco Cortez. Stort grattis champs!

Som avslutning var Anna Laurell Nash på besök och berättade om sin imponerande karriär. 7 SM-guld, 3 EM-guld, 2 VM-guld och 2 gånger OS-boxare, men det var inte alltid en spikrak väg till medaljerna. Stort tack till Anna som även ställde upp i 10 snabba jabbar, det blir en egen publicering av detta i palatset!

NBK Akilles tackar för ännu en framgångsrik säsong. Motionärerna fortsätter på onsdagar under sommaren och under Juli kommer det finnas en sommarboxningsskola gratis för alla som är sugna.

Vi ses i höst, ha en underbar sommar!

De flesta av våra grupper har tagit semester, dock fortsätter onsdagspassen och motionsboxningen på onsdagar.

Under juli erbjuder dessutom NBK Akilles gratis Boxningsskola på tisdagar och torsdagar 18:30 till 19:30. Inga avgifter eller krav på förkunskaper, bara att du ska vara intresserad av sporten.

Passa på att njuta av svalkan i Boxningspalatset samtidigt som du får ett utvecklande träningspass!

Väl mött önskar NBK Akilles

 

Torsdagen den 23/2 genomfördes NBK Akilles årsmöte. Janne Eberhard höll i klubban då föreningen blickade tillbaka över ett fint 2022 och fram mot ett spännande 2023. Ekonomin är god och nästa stora projekt för föreningen är att försöka tillgänglighetsanpassa vår lokal för att alla ska kunna ta del av verksamheten.

Per Jensen fick fortsatt förtroende som ordförande på 1 år, Jonas Hjelm och Pernilla Högberg omvaldes och Tyra Edengren nyvaldes till ledamöter på två år. Kvar som ledamöter i ett år är Maria Törnqvist, Tomi Wallman och Michael Steén.

Som suppleanter valdes Francisco Cortes och Kaj Toll, båda på 1 år.

Även revisorerna Erik Krifors och Rolf Kalamark samt valberedningens Kerim Kalkan och Elias Chamoun gavs fortsatt förtroende.

NBK Akilles vill rikta ett stort tack för det arbete som Maryam Al-Azawi utfört i sin styrelseroll där hon under flera år bidragit med värdefulla åsikter och koordinerat föreningens utbildningsinsatser. Maryam fortsätter som ledare i föreningen som både Matchmaker och projektledare för klubbens riktade tjejsatsning. Stort tack även till Kristian Samo som agerat suppleant under det senaste året.

Hemsidan kommer uppdateras med kontaktinfo för den nya styrelsen.