Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

Lucin Seropian åkte väl förberedd till Junior-EM i Budva, Montenegro. En väl disponerad uppladdning regisserad av duktiga förbundskaptener hade föreberätt Lucin på bästa sätt.

Lucin gick in i turneringen mot Serbiska Anastasija Nikolovski i åttondelsfinal. Lucin sätter direkt sin boxning och kan relativt komfortabelt boxa hem samtliga ronder. Anastasija försökte öka tempot i andra ronden men Lucin kunde snabbt skaka av sig den Serbiska offensiven och kontrollerat boxa hem den tredje ronden. Seger med klara 5-0!

I kvartsfinal mötte Lucin Saule Kardokaite från Litauen. Lucin börjar bestämt och träffar med i princip varje slag. Efter 30 sekunder kommer första räkningen på Saule. Lucin ger henne inget utrymme för återhämtning utan fortsätter frenetiskt sätta in träffar så fort räkningen är genomförd. Domaren tar en andra räkning efter cirka 1 minut och väljer sedan att avbryta matchen och tilldela Lucin segern på RSC1.

I semifinalen ställs Lucin mot en rutinerad Iulia Starchenko från Ryssland. Lucin boxar stabilt men har svårt att fånga en rörlig och rutinerad motståndare. Till andra ronden ökar Lucin tempot men Iulia använder sin rutin och lite tjuvknep för att stoppa dom svenska attackerna. Lucin kämpar in i gonggongen av tredje ronden men Iulia fortsätter att ligga lite före och resultatet blir en förlust för Sverige och Lucin med 5-0.

Förlust i semifinal innebär dock en välförtjänt bronsmedalj till Lucin och det Svenska Laget.

Sverige representerades även av Zehra Milli (BK Masen) och Sipel Duna (Nässjö BK) samt coachades av Lina Skoghagen och Niklas Valtonen. Även Zehra Milli boxade sig till semifinal och belönades med en välförtjänt bronsmedalj.

NBK Akilles önskar ett stort grattis till Lucin och Zehra för sina medaljer, men hela laget förtjänar beröm för en väl genomförd turnering. Särskilt tack till Lina och Niklas för det engagemang och det sätt ni tar hand om planering, samordning och lagledning.