Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

Olympisk Boxning är en sport omgärdad av en hel del förutfattade meningar och gissningsvis är inte kunskapen om vad det innebär att träna eller tävla i Boxning särskilt utbredd. Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur sporten historiskt gärna blivit jämförd med professionell boxning och att rubriksättare hellre skriver om skandaler än om framgångar. NBK Akilles vill ge våra medlemmar så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas både personligt och i sin idrott och då tror vi att en ökad kunskap om vad sporten innebär, hur en träning går till och vilka värdegrunder som vår verksamhet vilar på är en viktig del att sprida till människor runt omkring våra boxare.

Vi kommer under hösten bjuda in våra boxare att ta med kompisar, syskon, mammor och pappor till klubben där vi genomför en lättare träning (ingen behöver byta om, det handlar bara om att göra rörelser och få förståelse om vad en boxare tränar), vi berättar om vad boxning är och vad NBK Akilles står för och självklart bjuder vi på fika!

Lördagen den 23/9 är det dag för våra boxare att bjuda in en kompis till klubben! Vi samlas vid 14 och drar igång träningen vid 14:15. Cirka 45 minuter ”tränar” vi och boxaren kommer då få visa upp sporten för sin kompis underledning av våra tränare. Sedan tar vi lite fika och berättar om NBK Akilles och boxning i allmänhet. Senast kl. 16 räknar vi med att det är slut.

Kallelse kommer i medlemsappen!

Väl mött önskar NBK Akilles.

 


Inkluderande Boxning