Börja med Boxning

Tävla

Motionera

Tävla som motionär

Det är exakt 230 dagar sedan NBK Akilles boxare senast deltog i en diplomtävling. Mycket har varit annorlunda detta året och den senaste tävlingen var inget undantag. Ingen publik, en massa handsprit och väldigt få deltagare, men det var ändå en tävling!

Fem boxare följde med för att tävla men Gabriel Yousef blev tyvärr utan match då ingen lämplig motståndare fanns tillgänglig. I ringen boxade Yaseen Alasadi, Elias Chamoun, Kristian Yousef och debutanten Sebastian Yousef.

Sebastian, som dessutom gick två matcher njöt av att äntligen få tävla! 25 respektive 20 poäng är mycket bra i en debut!

Elias Chamoun blandade och gav i sin match. Stundtals riktigt fin boxning men lite långa perioder emellanåt där han blir stillastående och passiv. 25 poäng där det egentligen är ganska lätt att öka poängen med mer aktivitet.

Yaseen Alasadi boxade rappt och rörligt och visade egentligen ganska lite ringrost. Det blev lite för mycket fram och tillbaka så får vi till lite mer rörlighet på halvdistans kan det blir mycket spännande boxning från unga herr Alasadi framöver. 29 fina poäng till Yaseen.

Kristian Yousef boxade fint i sin match. Han boxade både offensivt och defensivt och visade dessutom upp en rörlig midja som stundtals frustrerade motståndaren. Kristian stördes lite för mycket av jabbar mot kroppen så det behöver vi täta till framöver men i övrigt ser det lovande ut. 28 poäng till Kristian!

Med som ledare var Jonas Hjelm och Francisco Cortez.

Stort tack till Katrineholms BK och BK Dacke för en otroligt värdefull tävling. Vi visade att det går att tävla med de nya riktlinjerna och vi ser redan fram emot nästa tillfälle!