SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrköpings BK Akilles
Fotboll

Sommarinfo 2024
2024-06-10 21:27

SOMMARINFO 2024!

* Skåpstömning, senast 30/6. Har du ett skåp på klubben behöver det tömmas senast den 30/6. Är skåpen låsta, eller om det finns saker kvar kommer låsen klippas och sakerna doneras.
* Träningspass med Jens - måndagar och torsdagar, 18:00-19:30 fram tills flytten.
*Boxfys med Maria fortsätter som vanligt på onsdagar, om inget annat anges. 18:00-19:00.

HAR DU FLYTTKARTONGER HEMMA? Dom vill vi gärna ha! Skriv här eller lämna dem på klubben, så vi kan sakta men säkert börja packa ner klubben. 

Nicopiaserien i Söderköping
2024-05-26 19:50

Dagen till ände efter 29 matcher i diplomboxningens anda, dagen spenderades i Söderköping hos Gripen BK för att få se vara boxare visa upp sin tekniska boxning.

 

Först ut från Akilles denna dag var Elin, med bra fotarbete kunde Elin jobba sig runt i ringen och stundvis styra sin motståndare. Kombinationerna satt bra, men denna gång kunde motståndaren visa upp ännu mer teknisk boxning, men de båda två visade upp en riktigt bra match! 26 poäng till Elin.

 

Efter Elin var det ett snabbt byte i ringhörnan till Sebastian, Sebastian som veteran i diplomboxning fick välkomna en nybörjare till sin första match. Sebastian gick in i ringen och visade upp sin tekniska boxning, med bra fotarbete och en riktig fin gard. Han visade även upp fina kombinationer som gav honom hela 31 poäng.

 

Näst på tur var Kristian som gick in i ringen, han mötte en boxare som var lite längre än honom men det var inte problem för Kristian. Han visade upp en stabil boxning med mycket varierande slag och en fin gard som gav honom 30 poäng.

 

Sist upp var Novalie, som gick upp i ringen lite nervös, men det visades inte alls när första ronden började. Novalie visade upp fina kombinationer, speciellt den de övat på. Hon garderade sig bra och kunde styra matchen med hjälp av sin jabb och sitt fotarbete, hon fick 26 poäng.

 

Ett stort tack till Progatec som gör det möjligt för oss att ta med våra boxare på dessa äventyr. Och att stort tack från oss coacher till Antonio och Adel som hjälpte till, men ett stort tack till boxarna- det är en ära att få se er utvecklas både som boxare men även som personer. 

Norrköping Box Open
2024-05-13 12:03

Helgens gala i Klockaretorpet bjöd på strålande sol, blå himmel och fantastiska boxare! Första boxare ut från NBK Akilles var Sebastian Yousef, han mötte en debutant så fokuset låg på att boxa ihop höga poäng. Vilket Sebastian lyckades med, han lyssnade på ringhörnan och visade vilken fin diplomboxning han har, bara han fokuserar. 28 diplompoäng till Sebastian med vinst 3-0.

 

Innan nästa boxare klev upp i ringen fick vi uppleva pausunderhållning, sedan klev Mimmi Blixt upp i ringen. Mimmi får möta My, som hon vunnit över förut. Vår plan var att Mimmi skulle hålla sig på sin distans och använda sig av sin teknik i raka slag för att hålla motståndet borta. Mimmi följer uppgiften, men motståndaren läser av planen och tar sig in ändå, vinsten går till motståndet.

 

Sedan gick det undan, coacherna stod kvar i blå hörna medans boxarna snabbt byttes ut. Näst på tur var Antonio Yachouh, som hade en liknande uppgift med att boxas från sin distans, och inte hamna i clinch och kväva sig själv. Vilket är lättare sagt än gjort när man boxar i -86kg. Motståndaren fick in Antonio i clinchen upprepade gånger, men Antonio ser till att motståndaren får en räkning och Antonio vinner matchen!

 

Tacka alla boxare, funktionärer och framförallt tack till Camillo för en fantastisk dag! //Maria & Freddy

Sala Sparbank Cup
2024-05-12 19:18

Efter en helg i Sala är vi redo att rapportera från helgens äventyr. På lördagen var Mimmi först ut, hon möte Lisa från Knivsta BK, det var en bra match där Mimmi fick in många fina raka slag som kunde hålla Lisa på avstånd, men Lisa hade övertaget under denna match. Vinst till Knivsta.

Antonio gjorde semifinal mot Söder fight gym, det var en hård och intensiv match som avslutades i mitten av sista ronden med Doctors stoppage, (står RSC i protokollet, detta stämmer ej). Efter en hel del förvirring från sekretariatet och supervisior rättades alla problem till (en riktigt lång historia) och Antonio ropades ut som vinnare, riktigt bra kämpat!

Under söndagen går Antonio final och möter IF Linnea, en tuff match mot en längre motståndare. Men Antonio boxas snabbt och hårt, vilket motståndaren inte var beredd på. Motståndet ger upp i rondpausen mellan rond 2 och 3, vinst och guld för Antonio!

Tack för den här helgen, och tack för att vi som coacher får hänga med på er utveckling i och utanför ringen.

Väl mött, NBK Akilles 🥊

Hållbar Idrott
2023-11-06 09:40

Olympisk Boxning är en sport omgärdad av en hel del förutfattade meningar och gissningsvis är inte kunskapen om vad det innebär att träna eller tävla i Boxning särskilt utbredd. Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur sporten historiskt gärna blivit jämförd med professionell boxning och att rubriksättare hellre skriver om skandaler än om framgångar. NBK Akilles vill ge våra medlemmar så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas både personligt och i sin idrott och då tror vi att en ökad kunskap om vad sporten innebär, hur en träning går till och vilka värdegrunder som vår verksamhet vilar på är en viktig del att sprida till människor runt omkring våra boxare.

Vi kommer under hösten bjuda in våra boxare att ta med kompisar, syskon, mammor och pappor till klubben där vi genomför en lättare träning (ingen behöver byta om, det handlar bara om att göra rörelser och få förståelse om vad en boxare tränar), vi berättar om vad boxning är och vad NBK Akilles står för och självklart bjuder vi på fika!

Lördagen den 23/9 är det dag för våra boxare att bjuda in en kompis till klubben! Vi samlas vid 14 och drar igång träningen vid 14:15. Cirka 45 minuter ”tränar” vi och boxaren kommer då få visa upp sporten för sin kompis underledning av våra tränare. Sedan tar vi lite fika och berättar om NBK Akilles och boxning i allmänhet. Senast kl. 16 räknar vi med att det är slut.

Kallelse kommer i medlemsappen!

Väl mött önskar NBK Akilles.

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Sponsorer